Nieuwsbrief Maart 2015

De februarimaand was voor de Dutch PR Group een drukke periode.  Salon Waldorf is druk met de inventarisatie van de free publicity die Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam in januari heeft gegenereerd. Nog vrijwel dagelijks bereiken ons verslagen van deze succesvolle halfjaarlijkse modeweek en ook buitenlandse media publiceren tot ieders vreugde steeds meer over het modetalent dat Nederland voortbrengt.

Het gerenommeerde in familierecht gespecialiseerde advocatenkantoor SmeetsGijbels wordt sinds februari jl. door Maussen Communications & Public Relations ondersteund in haar mediarelaties en The Fixables, de vernieuwende retailer gespecialiseerd in reparatie van mobiele telefoons en tablets, heeft de geweldige TAGABLE app gelanceerd die de kans dat een verloren iPhone of iPad wordt terugbezorgd aanzienlijk verhoogt. Tevens zal de Dutch PR Group zich inzetten om het boek van Holocaust-overlevende Hetty Verolme onder de aandacht te brengen. Ook vertegenwoordigt de Dutch PR Group 's werelds grootste entertainment marketingbureau Platinum Rye Entertainment (PRE). In  deze nieuwsbrief informeren wij u hier graag meer over.

Bart Maussen                             Wencke Fassbender

Bergen-Belsen overlevende Hetty Verolme in april naar Nederland
Schrijfster Hetty Verolme is één van de laatste overlevenden van concentratiekamp Bergen-Belsen. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat het Duitse kamp werd bevrijd. Begin april komt Hetty naar Nederland om de herdenking van de bevrijding van Bergen-Belsen persoonlijk bij te wonen.

Hetty is vastbesloten haar verhaal te delen. Naast het vertellen over de inhoud van haar boek "De kleine moeder van Bergen-Belsen", dat inmiddels in vele talen is verschenen, geeft ze ook  lezingen aan jong en oud: "Ik vertel ze dat het leven niet altijd makkelijk is en dat er momenten in je leven zullen zijn dat je je niet goed voelt. Maar dan wil ik dat ze aan mij denken, want hoeveel honger ik ook had, hoe koud ik ook was en hoe naar de dingen waren die ik zag; ik geloofde altijd dat morgen een betere dag zou komen."

Maussen Communications & Public Relations ondersteunt Hetty Verolme bij het onder de aandacht brengen van haar verhaal. Bij interesse in lezingen, interviews of Holocaust educatie voor kinderen kunt u contact opnemen met Wencke Fassbender.

The Fixables presenteert TAGABLE APP: Krijg je verloren iPhone of iPad terug en win tijd bij calamiteiten
The Fixables, Nederlands nieuwste innovatieve retailer gespecialiseerd in het repareren van smartphones en tablets voor de particuliere én de zakelijke markt, heeft TAGABLE ontwikkeld. Met deze innovatieve app is de kans dat je je verloren of gestolen iPhone of iPad terugkrijgt aanzienlijk vergroot.

Met TAGABLE kan een achtergrond naar keuze worden ingesteld, inclusief de contactgegevens van de eigenaar, die zo altijd gemakkelijk op te sporen is, alsook het ICE (In Case of Emergency) noodnummer. Ook kan in de TAGABLE app aangegeven worden wat de beloning is voor een verloren of gestolen toestel, wat kan verschillen van een zelfgebakken appeltaart tot een geldbedrag. Hoe hoger of creatiever de beloning, hoe groter de kans dat je je toestel terugziet. TAGABLE is sinds kort in de AppStore verkrijgbaar.

Uitgangspunt co-ouderschap niet vanzelfsprekend het beste voor kinderen
Advocatenkantoor SmeetsGijbels heeft het door de VVD en PvdA ingediende wetsvoorstel kinderalimentatie positief kritisch ontvangen. Het betreft een regeling waarbij het ten eerste duidelijk is waarvoor de ouder betaalt en welk deel van die kosten door de moeder en welk deel door de vader wordt betaald.

SmeetsGijbels is van mening dat een 50/50 regeling vaak helemaal niet de beste regeling is voor de kinderen. Voor ouders is het fijn de kinderen zo vaak mogelijk te zien, maar een 50/50 regeling betekent ook dat de kinderen geen vaste basis hebben, zij moeten als het ware iedere week weer van de ene naar de andere ouder verhuizen. De ervaring in de praktijk leert dat dit de kinderen vaak niet de rust geeft die zij juist nodig hebben.

Succesvol onderzoek in Nederland naar behandeling van kanker ook mogelijk zonder subsidie
Pantarhei Bioscience heeft sinds 2001 succesvol geneesmiddelen ontwikkeld op basis van nieuwe toepassingen van hormonen bij anticonceptiva, geneesmiddelen voor de behandeling van onvruchtbaarheid en overgangsklachten. Pantarhei Bioscience verlegt haar focus nu naar kankeronderzoek door het oprichten van het nieuwe dochterbedrijf Pantarhei Oncology.

In deze aparte organisatie met nieuw management, worden innovatieve behandelingsconcepten voor kanker van de voortplantingsorganen, zoals ovarium (eierstok)kanker, borstkanker en prostaatkanker, ondergebracht. De ontwikkeling van nieuwe medicijnen op het gebied van de gezondheid van de vrouw blijft het aandachtsgebied van Pantarhei Bioscience. Herjan Coelingh Bennink, CEO van Pantarhei Bioscience is blij dat het onderzoekscentrum na 14 jaar deze belangrijke stap heeft kunnen zetten.

Hotels.com benoemt Amsterdam tot populairste hotelstad van Nederland
Met het kantoor van de Dutch PR Group aan de prachtige Keizersgracht kwam het resultaat van de toonaangevende bookingssite voor ons niet als een verrassing. Uit het onderzoek van Hotels.com blijkt namelijk dat Amsterdam voor de derde keer op rij als populairste stad is verkozen door buitenlanders.

In de lijst van de twintig Nederlandse bestemmingen waar buitenlandse reizigers het afgelopen jaar de meeste hotelovernachtingen boekten, vonden geen verschuivingen plaats. Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp gaan nog steeds aan kop, gebaseerd op het aantal zoekopdrachten op Hotels.com. Voor de volledige lijst klik hier.

Dutch PR Group partner van ‘s werelds grootste entertainment marketingbureau PRE
De Dutch PR Group is de Benelux partner van Platinum Rye Entertainment (PRE), ‘s werelds grootste entertainment marketing bureau.  De internationale omzet over 2014 bedroeg ruim $ USD 250 miljoen. Wij linken de wereldwijde entertainment industrie aan het bedrijfsleven voor reclamecampagnes, voor de organisatie van evenementen, voor aanwezigheid van celebrities tijdens evenementen, voor landelijke of internationale merkactivaties, voor social media campagnes met celebrities, voor product placement, voor content & music licensing, voor partnerships en natuurlijk voor PR. Wij onderhandelen uitsluitend namens onze opdrachtgevers en/of hun reclamebureaus (dus niet namens de artiesten, celebrities en hun management) en kunnen door onze internationale buying power de scherpste condities bedingen.

Onder onze opdrachtgevers bevinden zich Dolce & Gabbana, Escada, CCAA, Hugo Boss, Ralph Lauren, Visa, T-Mobile, Coca-Cola, Vodafone, Mercedes-Benz, BMW, Ford, Fiat, Gilette, Braun, Gucci, Olay, P&G, Nestlé, HP en Microsoft. Verscheidene artiesten, zoals Beyoncé, George Clooney en Sylvester Stallone hebben via Platinum Rye meegewerkt aan reclamecampagnes. Voor de showreels met een selectie uit de activiteiten zie  http://platinumrye.com/reel (wachtwoord: orange, openen in nieuw venster wellicht noodzakelijk) en http://vimeo.com/90812779 (wachtwoord: rye).

Maak kans op één van de vier boekenpakketten van De Wakkere Muis
Kinderboekenuitgever De Wakkere Muis verloot vier boekenpakketten onder de relaties van de Dutch PR Group
: een Klassiekerspakket, een Fantasiapakket, een Griezelpakket en een Thea Stiltonpakket (voor meisjes). Neem bij interesse contact op met Mirte Korenhof en geef aan op welk pakket u kans wil maken.

Even voorstellen...
Charlotte Kunst is sinds oktober 2014 werkzaam als PR Consultant bij de Dutch PR Group. Na een korte carrière in de kunstwereld, maakte zij de switch naar (online) communicatie, social media en PR, met de focus op personal branding. Deze ervaring komt goed van pas bij haar huidige functie, waarvoor zij verschillende relaties adviseert en ondersteunt bij PR activiteiten.

              


                         
Download PDF
Download PDF