Dutch PR Group is Benelux partner van Platinum Rye Entertainment

Internationale music licensing, entertainment & celebrity broker nu ook in de Benelux

01 SEPTEMBER 2014, AMSTERDAM/NEW YORK
Samenvatting
De Dutch PR Group is met ingang van 1 september 2014 de exclusieve Benelux vertegenwoordiger van Platinum Rye Entertainment (PRE), met een in 2013 gerealiseerd contractvolume van USD $ 200 miljoen, een van ’s werelds grootste music licensing, entertainment en celebrity brokers. De Dutch PR Group vertegenwoordigt Platinum Rye Entertainment (PRE) naar zowel adverteerders als hun bureaus en verbindt merken met popsterren, tv-acteurs en filmsterren, topsporters, modellen en andere beroemdheden door hen te betrekken bij geïntegreerde reclamecampagnes, PR-campagnes, ambassadeursprogramma’s en speciale (al dan niet besloten) evenementen.

Talent Procurement – wereldmarktleider
PRE heeft wereldwijd meer dan 1.500 deals gesloten voor de inzet van internationale popsterren, tv-acteurs, filmsterren, topsporters, modellen en andere beroemdheden in reclame- en promotiecampagnes.

Music & Property Licensing - wereldmarktleider
PRE is ‘s werelds grootste koper van muziek voor gebruik in reclame- en promotiecampagnes, met name voor met tv-commercials, advertentiecampagnes, digitale media campagnes en online platforms. PRE is gespecialiseerd in licenties van intellectuele eigendomsrechten voor commercieel gebruik, waaronder commercials, speelfilms, overleden beroemdheden, cartoons etc.

Influencer Marketing
PRE en de Dutch PR Group PR zetten internationale beroemdheden en bepaalde evenementen in ter promotie van merken, producten of diensten. Onderdeel hiervan is de inzet van social media activatie en influencer seeding.

Branded Entertainment
Met haar 360° Entertainment afdeling loodst PRE merken door de internationale entertainmentindustrie en helpt hen bij de ontwikkeling van effectieve strategieën en activaties voor maximaal rendement uit alle onderdelen van de marketing middelen. Het dienstenaanbod varieert van product placement, promoties en sponsoring tot content-ontwikkeling en influencer marketing.

Performance & Appearance Bookings
PRE verzorgt wereldwijd boekingen van artiesten voor optredens in besloten (zakelijk of privé) kring en voor publieksevenementen.  

Unieke One-Stop Shopping service bespaart adverteerders en bureaus geld én tijd
De Dutch PR Group maakt gebruik van de wereldwijde ‘buying power’ van Platinum Rye Entertainment (PRE). Door de combinatie van de internationaal aanwezige kennis van én toegang tot de wereldmarkt met het groot aantal contracten dat zij jaarlijks succesvol afrondt, genereert PRE grote omzetten bij de managementbureaus en kan zij de scherpste prijzen uitonderhandelen. Groot bijkomend voordeel is dat PRE haar klanten naast geld ook veel tijd aan onderzoek en onderhandelingen bespaart. 

Klanten van Platinum Rye Entertainment
Platinum Rye Entertainment (PRE) vertegenwoordigt internationaal tientallen adverteerders, al dan niet indirect via hun reclame- en marketingcommunicatie of PR bureaus. Naast de grootste opdrachtgevers van Platinum Rye Entertainment, Procter & Gamble en Microsoft, werk PRE voor onder meer Mercedes-Benz, Heineken, Visa, Kraft, Burger King, Ford, The North Face, Ralph Lauren en Virgin. De organisatie, met ruim 100 medewerkers verdeeld over 12 kantoren op vier continenten, realiseerde in 2013 een transactievolume van ruim US $ 200 miljoen.

Forbes Magazine over Platinum Rye Entertainment:
“the world’s largest broker of celebrity talent, models, recording artists, sport figures and other celebrities”.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF